Marc Wilmots heeft eindelijk een nieuwe baan gevonden. De 48-jarige ex-bondscoach van België gaat opnieuw aan de slag als bondscoach. Deze keer zal hij bondscoach worden in Afrika, bij Ivoorkust.

Wilmots gaat dus na zijn ontslag bij de Rode Duivels terug aan de slag bij een nationaal elftal. De trainer, die de Rode Duivels na 12 jaar weer naar een groot toernooi loodste, werd na het EK in Frankrijk bij de Belgen de laan uit gestuurd. Een belabberde prestatie tegen Wales, waardoor de Belgen uitgeschakeld waren, was hier de oorzaak van. In 2014 wist echter Wilmots wel eerst te presteren met België. België ging toen strijdend ten onder in de kwartfinale tegen Argentinië op het WK in Brazilië.

Nu gaat Wilmots dus, voor de 2e keer nog maar in zijn carrière, een nationaal elftal coachen. Al zal de druk in Ivoorkust nu ook wel hoog liggen. De Ivorianen gingen er de afgelopen Africa Cup al na de groepsfase uit, ook al werden ze als de favoriet gezien. Hierdoor werd toenmalig trainer Michel Dussuyer bondscoach af. Nu Wilmots hier aan de slag gaat, wordt het dus afwachten wat onze ex-bondscoach van België met zijn nieuwe team kan bereiken. Zal hij de verwachtingen kunnen inlossen of niet? Na de gemiste Africa Cup zullen de Ivorianen zich zeker willen plaatsen voor het WK van 2018, in Rusland.

Advertentie