Brazilië wist zich op de veertiende speeldag van de kwalificaties al te verzekeren van een plaats op het wereldkampioenschap van 2018. Na een 3-0-overwinning tegen buurland Paraguay heeft Brazilië 33 punten. Met nog 4 speeldagen te gaan is Brazilië hierdoor al geplaatst.

Brazilië is hiermee de eerste ploeg die zich plaatst voor de wereldbeker in Rusland, op het gastland na uiteraard. In Zuid-Amerika gaan de 4 beste teams van de kwalificaties rechtstreeks door. Op dit moment zouden dan naast Brazilië ook Colombia, Uruguay en Chili mee gaan naar Rusland. Opvallend is dat Argentinië op de vijfde plaats staat, een plek die geen rechtstreeks ticket inhoud. Indien Argentinië op die vijfde plaats blijft staan, moet het dan nog 2 wedstrijden spelen tegen de winnaar van de OFC Nations Cup.

Ondertussen gaat Brazilië al voor de 21e keer naar het WK. Brazilië gaat in Rusland op zoek naar haar zesde wereldbeker. Het team van Neymar Jr. wist in eigen land de wereldbeker niet in de wacht te slepen in 2014. De Brazilianen willen dit goedmaken in 2018, al zal dat in Rusland niet van een leien dakje gaan. Vooral de uitschakeling in eigen land deed heel veel pijn bij de Brazilianen. Met een 7-1-nederlaag tegen de latere winnaar Duitsland ging Brazilië zwaar teleurgesteld de boot in. Maar een nieuwe kans is dus in de maak voor de zesde wereldtitel, al hopen wij natuurlijk dat België of Nederland hier een stokje voor zal steken. 

Advertentie