Lars Veldwijk maakt de overstap naar het Noorse Aalesunds FK, dat hem voor een langere periode huurt. De speler zal rond november weer terugkeren bij KV Kortrijk. In Scandinavië is het de gewoonte dat de seizoenen in 1 kalenderjaar plaatsvinden en vandaar dat ook de transferperiode van 8 januari tot en met 31 maart open is. 

Afgelopen zomer kwam Veldwijk transfervrij over van Nottingham Forest, dat hem het seizoen daarvoor verhuurd had aan PEC Zwolle. Hoewel hij bij PEC een prima jaar speelde, besloot Nottingham hem geen contractverlenging te geven, met dus zijn transfervrije status tot gevolg. Onder andere FC Utrecht, Excelsior, ADO Den Haag en Celtic waren geïnteresseerd in de speler, maar hij koos voor het Belgische KV Kortrijk.

Veldwijk moest het dit seizoen doen met 289 speelminuten in de 30 wedstrijden (2700 minuten) die door de club gespeeld werden. Dat is dus net iets meer dan 10% van de speeltijd die hij had kunnen krijgen. Er moet daarbij wel rekening gehouden worden met een kleine blessure, die Veldwijk begin het seizoen opliep.

Voor Aalesunds begint het seizoen aankomende zondag weer met de uitwedstrijd tegen Stabaek IF, de club die eerder deze transferperiode Raymond Gyasi overnam van Cambuur. Die club eindigde vorig seizoen als 14de. De nieuwe club van Veldwijk eindigde op de 9de plek. Hij zal samen gaan spelen met onder andere de broer van Raymond Gyasi, Edwin (oud-Roda JC), Adam Örn Arnarson (oud-NEC), Björn Helge Riise (oud-Standard) en Kaj Ramsteijn (oud-speler van onder andere Feyenoord en Excelsior). Al die Nederlandse invloed komt van assistent-trainer Anton Joore (oud-NAC & -RKC).

Advertenties