Opvallend is het zeker, Cercle Brugge heeft haar Europese licentie beet, en mag dus Europa in, al is dat niet mogelijk. De Vereniging heeft echter nog geen licentie voor 1A of 1B, dankzij een misverstand tussen de KBVB en de FIFA.

Het licentiedossier moest een tijdje geleden worden ingediend, wat verklaard waarom Cercle een Europese licentie heeft aangevraagd. Het wist toen echter nog niet of het PO2 of PO3 zou spelen. Dat Cercle haar Europese licentie kan behalen toont aan dat Cercle geen financiële en andere praktische problemen kent, en dat de ambitie dan ook hoger ligt dan PO3.

De goedgekeurde licentie is een lichtpuntje in de duisternis na de zware 0-5 nederlaag tegen Lommel. Maar fans van de Vereniging kregen nog goed nieuws vandaag, zo is Cercle-doelman Miguel Van Damme kankervrij en verloofd. Op Instagram staat er: “I am back”.