De eerste Belgische ploeg die behandeld gaat worden in deze rubriek is KRC Genk. Niet zo gek natuurlijk, aangezien Genk een van de, misschien wel dé, beste jeugdopleidingen van België heeft. Jaar in jaar uit stromen spelers vanuit de jeugd door naar het eerste elftal. Jonge spelers die al een basisplek hebben, zoals Sander Berge en Siebe Schrijvers, worden zoals altijd niet behandeld.

 Dante Vanzeir
De geboren Beringenaar besloot al op een vroege leeftijd om zijn carrière te gaan beginnen bij Genk. Vanaf 2014 ging het plots erg hard. In dat jaar werd Vanzeir bij het Onder-19 elftal van Genk gehaald. Het jaar daarop bij het Onder-21 elftal, en weer een jaar later, begin seizoen 2016/2017, zelfs al bij het eerste elftal van Genk. Op zijn 16de scheurde hij ooit al eens zijn kruisband en ook dit jaar was het helaas weer raak. Bij een internationale wedstrijd tegen Rusland met België Onder-19 scheurde hij opnieuw zijn kruisband, ditmaal van zijn andere knie. Zijn revalidatie gaat echter goed en hij wordt op 17 april alweer terug verwacht. Laten we voor hem hopen dat hij bij zijn terugkeer nog net zo goed is als daarvoor. Buitenlandse clubs als Wolfsburg, Inter Milan, Manchester City en Tottenham Hotspur houden het Belgische toptalent al jaren in de gaten en zullen dan ook op hetzelfde hopen.

Huidige elftal: KRC Genk
Positie(s): Rechtsbuiten, (Spits)
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 16-04-1998
Lengte: 1.75 m
Sterkste punten: Snelheid, techniek

 

Dries Wouters
Op zijn 18de werd Dries Wouters vanuit de jeugd naar het eerste elftal van Genk gehaald. De enorm veelzijdige centrale verdediger leek echter toch nog net niet goed genoeg om mee te draaien met dat elftal en speelt daarom al een tijdje mee met het Onder-21 elftal. De eerste wedstrijd van het seizoen 2016/2017 stond Wouters in de basis bij het eerste elftal. De ploeg won met 2-1, maar de speler zelf werd de daaropvolgende wedstrijd al meteen weer op de bank geplaatst. Door het seizoen heen werd Wouters enkele keren opnieuw in de basis opgesteld, maar die keren telkens als linksback. Met zijn 20 jaar is hij het begrip “talent” eigeniljk al voorbij en het is dan ook maar de vraag of Wouters geduld heeft en wacht op zijn plek bij Genk. Z’n contract loopt nog door tot juli 2018 en de club heeft dan de optie om die met nog een jaar te verlengen. De speler werd eerder al in verband gebracht met Nederlandse Jupiler League-club MVV Maastricht.

Huidige elftal: KRC Genk
Positie(s): Centrale verdediger, Linksback
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 28-01-1997
Lengte: 1.89 m
Sterkste punten: Veelzijdigheid, kopkracht, leiderschap

Paolo Sabak
De jongste speler in het eerste elftal van Genk en ook één van de grootste talenten is Paolo Sabak. De aanvallende middenvelder is van alle markten thuis. Hij heeft geen problemen met het klaarleggen van de goals door middel van beeldschone passes, maar vindt het daarnaast ook zeker geen moeite om zelf op het doel te schieten. Sabak speelde pas 11 minuten voor Genk, 1 tegen Sassuolo en 10 tegen Lokeren, maar lijkt toch een van de beste beloftes uit de jeugd te zijn en lijkt in de toekomst ook zeker voor een basisplek te kunnen gaan vechten.

Huidige elftal: KRC Genk
Positie(s): Middenvelder
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 10-02-1999
Lengte: 1.76 m
Sterkste punten: Veelzijdigheid, schot, passing, snelheid

Paolino Bertaccini
In 2014 werden de gebroeders Bertaccini van Club Brugge overgenomen door Genk. Paolino was toen 16, zijn broer Adriano 13. Beiden speelden eerder al voor Sporting Charleroi, de club uit hun geboorteplaats, en Standard. Hoewel beiden ook half-Italiaans zijn, kozen ze allebei voor het nationale elftal van België. Paolino werd in het seizoen 2016/2017 verhuurd aan Proximus League-ploeg Cercle Brugge. Hij speelde aardig wat minuten mee, basisplaatsen afwisselend met invalbeurten. In een totaal aantal gespeelde minuten van 897 scoorde de buitenspeler 1 keer en gaf 3 assists.

Huidige elftal: Cercle Brugge (verhuurd)
Positie(s): Rechtsbuiten, Linksbuiten
Nationaliteit: Belgisch, (Italiaans)
Geboortedatum: 19-11-1997
Lengte: 1.65 m
Sterkste punten: Dribbel, voorzet, snelheid

Gaetan Coucke
Deze, voor zijn leeftijd, lange doelman speelt al sinds 2006 voor Genk. Inmiddels is hij via de Onder-19 en Onder-21 teams bij het eerste elftal van Genk gekomen. Hij treedt hiermee natuurlijk in de voetsporen van zijn voorgangers Koen Casteels en Thibaut Courtois, die beiden hetzelfde pad in de jeugd van Genk doorliepen. Coucke is momenteel 3de keeper bij Genk en hoopt zelf natuurlijk ook ooit eerste keeper te worden. Zijn debuut bij het eerste elftal moet hij echter nog maken.

Huidige elftal: KRC Genk
Positie(s): Keeper
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 03-12-1998
Lengte: 1.87 m
Sterkste punten: Reflex

Ook noemenswaardig

Siebren Lathouwers
Huidige elftal: KRC Genk Onder-17
Positie(s): Linksback, Middenvelder
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 11-08-2000
Lengte: 1.83 m
Sterkste punten: Tackle

Adriano Bertaccini
Huidige elftal: KRC Genk Onder-19
Positie(s): Spits, Rechtsbuiten, Linksbuiten
Nationaliteit: Belgisch, (Italiaans)
Geboortedatum: 13-08-2000
Lengte: 1.73 m
Sterkste punten: Voorzet, snelheid

Olivier Vliegen
Huidige elftal: KRC Genk Onder-19
Positie(s): Keeper
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 07-02-1999
Lengte: 1.90 m
Sterkste punten: Hoge ballen

Recep Turman
Huidige elftal: KRC Genk Onder-17
Positie(s): Middenvelder
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 05-07-2000
Lengte: 1.71 m
Sterkste punten: Techniek, snelheid, passing

Yarne Lenaerts
Huidige elftal: KRC Genk Onder-17
Positie(s): Keeper
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 21-07-2000
Lengte: 1.92 m
Sterkste punten: Reflex, hoge ballen

Shawn Adewoye
Huidige elftal: KRC Genk Onder-17
Positie(s): Centrale verdediger, (Rechtsback), (Linksback)
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 29-06-2000
Lengte: 1.82 m
Sterkste punten: Leiderschap, snelheid