Gisteren werd al bekend dat sportief directeur Nicola Salerno opstapte bij Palermo en daardoor heeft nu ook de coach Diego López afscheid genomen van de club. Salerno vertelde gisteren dat hij Palermo slechts als een zinkend schip zag en niet meer wist hoe hij dit ooit nog te redden. Door zijn afscheid zag de clubleiding in de inmiddels ex-trainer López ook geen toekomst meer in Palermo. Diego Bortoluzzi neemt zijn taak nu over en wordt zo al de 5de trainer van Palermo dit seizoen.

Palermo staat op het moment 19de op de ranglijst in de Serie A. Alleen Pescara staat nog onder hen. Het verschil tussen beide ploegen is slechts 1 punt en het verschil met bovenliggende partij Crotone is zelfs al 5 punten. Om nog boven de degradatiestreep uit te komen, zou ook Empoli ingehaald moeten worden, zij lopen 8 punten voor. Mocht de club niet willen degraderen, dan zou Empoli ook echt ingehaald moeten worden, aangezien in Italië de laatste 3 ploegen standaard degraderen.

De nieuwe trainer Bortoluzzi gaat met deze baan zijn eerste echte avontuur aan. Hij was eerder al assistent-trainer bij Parma, Udinese, Hellas Verona en Swansea City. In het seizoen 2007/2008 was hij ook al assistent bij Palermo, toen onder Francesco Guidolin.