KRC Genk leeft nog voor volgende week. Genk verloor nipt met 3-2 tegen Celta, maar deze nederlaag voelde toch aan als een kleine zege voor de supporters. Genk kwam nochtans vroeg op voorsprong door Boëtius, maar dan duwde Celta op het gaspedaal en kwam het 3-1 voor. De ingevallen op Buffel gaf Genk nog hoop met een aansluitingstreffer.  

Bij Genk hield Stuivenberg vertrouwen in de basiself die won in Roeselare. Bij Celta startte Guidetti, die pas een dag voor de wedstrijd groen licht kreeg. Diaz kwam ook terug, maar startte op de bank, net als Bongonda.

Na 10 minuten was er de eerste echte mogelijkheid en dat was ook meteen het doelpunt voor de Genkies. Een verre bal van Castagne op Trossard, die de bal mooi binnenhield en dan schitterend voorzette op Boëtius, die het mooi afmaakte met de kop.

Celta reageerde scherp en klaarde de situatie in 2 minuten. Sisto stond alleen voor Ryan en trapte de bal in doel, waar de verdediging van Genk en Ryan niet vrijuit gingen. Dan was er paniek bij de Genkse verdediging en Colley trapte blind weg in de voeten van Aspas, die uithaalde en er 2-1 van maakte.

Celta bleef gevaarlijk door kansen van Aspas en Jonny. Een hele sterke Trossard zette weer voor voor, maar Castagne kon zijn lijf er niet voldoende tegenzetten om er 2-2 van te maken. Dan leek de motor van Celta even te sputteren, maar scoorde het toch de 3-1. Een mooie combinatie tussen Aspas en Guidetti en de Zweed werkte het knap af.

Vlak voor de rust had Genk grote pech, een vrije trap van Malinovskyi van afstand, die niet echt denderend getrapt was, maar doelman Alvarez flaterde en liet de bal door zijn benen glippen… de bal ging voorbij aan de verkeerde kant van de paal. De ruststand was zo 3-1 voor Celta.

Het tempo van de tweede helft was lang niet zo goed als dat van de eerste. Na 10 minuten trapte Mallo in de korte hoek, maar Ryan bracht redding. Daarna kon Wass op doel koppen, in de handen van Ryan.

Dan kwam Buffel op het uur Boëtius vervangen, die wat onzichtbaar geworden was. Dan was er alweer een voorzet van Trossard, maar Jonny liet de bal lopen aan de eerste paal. Buffel ging nog voor de bal en trapte op doelman Alvarez, Buffel kreeg de bal terug en kopte de rebound binnen.

Celta wou nu absoluut voor de 4-2 gaan en Aspas zette Ryan 2 keer aan het werk. Eerst met een schot vanuit de tweede lijn, dan met een schot, dat nog afweek tegen Colley, en Ryan een schitterende reflex in huis had en de 4-2 voorkwam.

Genk kon niet meer drukken, maar ook Celta kon geen 4-2 meer maken. Mallo had nog een kans, Ryan was eerder op de bal. Genk verliest zo nipt, maar heeft nog hoop voor volgende week. Bij een overwinning (tenzij het 3-2/4-3/5-4… wordt) is Genk zeker van de halve finale.

Opstelling Celta De Vigo:

Alvarez, Mallo, Fontas, Radoja, Hernandez, Guidetti (65′ Beauvue), Aspas, Sisto, Wass (79′ Jozabed), Jonny en Cabral.

Opstelling KRC Genk:

Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Berge, Malinovskyi (90+2′ Heynen), Pozuelo, Trossard (83′ Schrijvers), Boëtius (61′ Buffel) en Samatta.

Advertentie