Sinds afgelopen speeldag weten we dat Cercle Brugge en Tubeke al zeker een verlengd verblijf in 1B hebben afgedwongen. OH Leuven en Lommel United zullen onderling moeten uitmaken wie er degradeert naar de 1e amateurliga. De fusieploeg uit Leuven staat er het beste voor, dankzij het punt meer dan Lommel in de degradatie-play-offs, maar Lommel had al een mooie remonte in huis. 

Niemand had verwacht dat Lommel zelfs nog kans zou maken op behoud. Een fantastische remonte bracht hen echter al na 2 speeldagen terug bij de groep. De eerste speeldag ging groen-wit al meteen winnen in Brugge bij groen-zwart, met zware 0-5-cijfers. Tubeke hield OHL op een gelijkspel, waardoor de achterstand van Lommel op Leuven meteen nog maar 4 punten was. De 2e speeldag wist groen-wit ook Leuven te verslaan met 2-1, Tubeke en Cercle Brugge hielden elkaar in evenwicht. Opeens zag het er al veel rooskleuriger uit voor Lommel en was alles terug mogelijk.

Na 4 speeldagen leek Lommel zelfs even gered. Na een gelijkspel tegen Les Sang et Or en een week erna ook de 3 punten tegen de Waals-Brabanders stond Cercle Brugge plots op de laatste plaats. Wat niemand aan het begin van de play-downs voor mogelijk hield, was een feit, Lommel was laatste af. Cercle Brugge werd de nieuwe rode lantaarn en een week later werd het meteen een rechtstreeks duel tussen beide. De Vereniging had iets goed te maken bij haar supporters na de 0-5 thuis en legde om te beginnen al enkele gratis bussen in richting Limburg. Nadien maakten ze het op het veld ook goed, want de Bruggelingen wisten de overwinning mee huiswaarts te nemen. Dankzij de overwinning van Tubeke een dag later waren Cercle Brugge en Tubeke meteen gered.

Er was al een zeer mooie remonte van groen-wit, nu zullen ze echter zelf kunnen beslissen wie degradeert. Lommel United moet winnen om zich veilig te stellen, terwijl de Leuvenaren aan een punt al genoeg hebben. Dankzij de overwinning in de heenmatch zullen de Limburgers zeker vertrouwen getankt hebben voor de wedstrijd aan Den Dreef, al is het nu ook voor OHL een mooie kans om haar nederlaag in het Soevereinstadion goed te maken. Vrijdagavond weten we met zekerheid of Lommel United plaats zal moeten ruimen voor Beerschot-Wilrijk of dat ze zich nog minstens 1 jaar een prof-club mogen blijven noemen.

Advertentie