Maxime Chanot kwam in 2016 over van KV Kortrijk en wilde carrière maken in Amerika. Inmiddels is hij al een vaste kracht in de selectie van Vieira en is hij dé sleutelspeler in de achterhoede van The Pigeons.

Maxime Chanot is aardig op weg om New York City over te nemen. Vorig seizoen werd hij al drie keer opgenomen in Team of the Week van MLS en ook nu wordt zijn werk beloond.

Tegen Emelec in Ecuador ontving hij al de aanvoerdersband toen David Villa en daaropvolgend Tommy McNamara werden gewisseld. Nú is hij een paar plekken hogerop geklommen. Niet McNamara, niet Moralez en ook niet Pirlo is tweede aanvoerder geworden, nee, de Luxemburger mag die eer op zich nemen.

Gisteren speelde NYCFC tegen Columbus Crew, door Villa’s afwezigheid mocht Chanot de band dragen. NYC won met 3-2.

Chanot is de enige verdediger dit seizoen voor NYCFC die nog niet gepasseerd is.

Advertentie