De kampioen in onze eerste klasse is nog lang niet bekend, de kampioenen in de lagere regionen van het Belgische voetbal zijn dat wel. We lijsten ze even voor u op: 

KNOKKE: In de 2de amateurklasse Vlaanderen (A) was Royal Knokke FC al een ruimte tijd zeker van de titel, met maar lieft 14 punten voorsprong op nummer 2 Sparta Petegem mag Knokke zich een waardige kampioen noemen. Knokke zal volgend seizoen dus aantreden in de Eerste Amateurklasse.

BERCHEM: Vanmiddag werd Berchem Sport op eigen veld kampioen door een 4-1-overwinning op Capellen. Berchem speelde kampioen op 2 punten van dichtste achtervolger THES Sport, dat met 3-1 won van KFC Zwarte-Leeuw. “Baarchoeem” promoveert van de 2de amateurklasse Vlaanderen (B) naar de Eerste Amateurklasse.

CHATELET-FARCIENNES: In de Waalse 2de amateurklasse is Châtelet zoals Knokke ook al even zeker van de titel en de daarbijhorende promotie. Het speelde kampioen op 5 punten van traditie-ploeg RFC Luik.

OMS INGELMUNSTER: In de 3de amateurklasse Vlaanderen (A) speelde OMSI al een tijdje terug kampioen, met 10 punten voorsprong op nummer 2 Wetteren. Volgend jaar mag Ingelmunster dus aantreden in 2AM (A/B).

KFC TURNHOUT: KFCT speelde kampioen in de tweede (Vlaamse) 3de amateurklasse en mocht al een tijdje terug de promotie vieren.

RWDM: Onder het motto: “A legend never dies” is RWDM bezig aan haar terugkeer naar het hoogste niveau, voor minstens 5000 toeschouwers (aantal niet geweten) speelde Molenbeek vanmiddag kampioen. RWDM zegt de eerste Waalse 3AM vaarwel en treedt volgend seizoen dus aan in de Waalse 2de amateurklasse.

ENTENTE DURBUY: Het bescheiden Entente Durbuy speelde kampioen in de 3de amateurklasse Wallonië (B) met 7 punten voorsprong op tweede RFC Tilleur.