Onderin de Eredivisie blijft het nog spannend tot de laatste speeldag. Maar voor de supporters van FC Dordrecht en Achilles ’29 is het écht alles of niets. Achilles ’29 staat op de laatste plaats in de Jupiler League, maar kan zich bij een overwinning nog handhaven ten koste van FC Dordrecht.

De voorsprong van Dordrecht is 2 punten, met een beter doelsaldo. Bij een gelijkspel is handhaving praktisch gezien zeker. Wie een maand geleden naar de stand keek, zag dat het bijna onmogelijk was voor Achilles ’29, maar door knappe overwinningen op FC Volendam en FC Den Bosch is het zeker nog mogelijk. Volgende tegenstander is wel de nummer 4, Jong PSV, dat voor spek en bonen meespeelt in de competitie.

FC Dordrecht gaat voor het laatste duel op bezoek bij FC Den Bosch, dat 14e staat in de Jupiler League. De Boschenaren spelen enkel voor het behoud van deze positie, aangezien Telstar slechts twee punten achter staat. Verder is er geen degradatiegevaar, maar ook geen kans op play-offs in Den Bosch.

Achilles ’29 – FC Dordrecht eindigde in een gelijkspel, door een goal in de 95e minuut wist FC Dordrecht nog een punt (2-2) te pakken in Groesbeek. Dit kan het beslissende punt geweest zijn, want anders stond Achilles nu 19e en Dordrecht 20e. In 2014 promoveerde FC Dordrecht, maar eindigde het kansloos laatste en degradeerde het weer naar de Jupiler League.

Bij degradatie zakt die ploeg naar de Tweede divisie, dus uit het betaald voetbal.

Advertentie