Onderin de Jupiler League is de strijd om degradatie vroegtijdig beslist. Achilles ’29 had nog een kans om 19e te eindigen en daarmee degradatie te ontlopen. Nu er drie punten in mindering zijn gebracht, is FC Dordrecht niet meer in te halen.

De achterstand op FC Dordrecht bedroeg slechts 2 punten, dus met een overwinning op Jong PSV had de Groesbeekse club degradatie kunnen voorkomen. De club deed een miljoenenlening bij een Braziliaanse bank, deze zaak was volgens de KNVB verdacht. Daarnaast was het financiële plan niet voldoende volgens de tuchtcommissie.

Lees ook: Fortuna Sittard krijgt 6 punten in mindering

Achilles ’29 promoveerde 4 jaar geleden naar de Jupiler League. Voor de Gelderse club waren speciale afspraken met de KNVB, omdat de club als eerste amateurclub naar het betaald voetbal ging.

Lees ook: Alles of niets voor FC Dordrecht en Achilles ’29 onderaan de Jupiler League

Achilles ’29 pakte vorige week een knap punt tegen de Graafschap, maar moet enkel voor spek en bonen nog optreden tegen Jong PSV. Concurrent FC Dordrecht, dat door deze uitspraak veilig is, speelt nog tegen FC Den Bosch.

Advertentie