Als gemiddeld jongste ploeg uit de Proximus League kon ook Cercle Brugge natuurlijk niet ontbreken in deze rubriek. Met een gemiddelde leeftijd van 23,7 neemt de ploeg een minimale voorsprong op Lierse (23,8), maar Cercle heeft daarentegen ook nog eens een totale marktwaarde van €9.100.000, waarmee het op Antwerp na het meest waardevolle team van de Proximus League heeft. Cercle had dit seizoen veel jonge spelers onder huurcontract, maar die nemen we, zoals altijd, in deze rubriek niet mee. Ook spelers die al veel minuten in het eerste gemaakt hebben worden niet behandeld.

Guillaume De Schryver
Een veelbelovend talent met een hart voor Cercle, dat is hoe De Schryver het beste omschreven kan worden. Ook al komt hij uit de jeugd van aartsrivaal Club Brugge, toch doet de jonge middenvelder het ook bij de supporters van Cercle tegenwoordig erg goed. Hoewel Guillaume tegenwoordig vaak in de basis mag beginnen is hij nog geen echte vaste basisspeler. Hij speelde dit seizoen in totaal in 14 wedstrijden 725 minuten mee, weinig volledige wedstrijden dus. Hoewel hij onlangs z’n eerste contract kreeg, blijft hij toch ook nog studeren.

Huidige elftal: Cercle Brugge
Positie(s): Middenvelder
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 04-11-1997
Lengte: 1.80 m
Sterkste punten: Schot, passie

Martin Puskás
In zijn tijd bij PSV werd Puskás veel gelinkt aan Manchester United. Uiteindelijk liep de toen 17-jarige Hongaar, na 5 jaar bij PSV gespeeld te hebben, zelfs een korte stage in Engeland, maar de ploeg heeft de speler tot nu toe nog niet aangetrokken. In plaats daarvan vertrok Martin naar Cercle. Hij doorliep vervolgens een gedeelte van de jeugd en heeft voor volgend seizoen reeds zelfs een contract aangeboden gekregen bij het eerste elftal, waar hij volgend jaar dus zal gaan spelen.

Huidige elftal: Cercle Brugge – Reserven
Positie(s): Rechtsbuiten, Middenvelder
Nationaliteit: Hongaars
Geboortedatum: 24-02-1999
Lengte: 1.75 m
Sterkste punten: Dribbel, snelheid

Thomas De Bie
Aan talentvolle keepers geen gebrek bij Cercle. Thomas De Bie is daarvan het topje van de berg. Een diamantje uit de eigen jeugd die nu al een aantal minuutjes voor het eerste elftal gespeeld heeft. In totaal speelde de doelman 6 wedstrijden mee, waarin hij al 9 goals om de oren kreeg. Een erg goed begin is het dus in ieder geval niet. Door de komst van Nardi en Lentz is hij ook dit seizoen weer 3de keeper en daarnaast loopt ook zijn contract deze zomer af. Het is dus maar de vraag of De Bie ook volgend seizoen nog bij Cercle speelt.

Huidige elftal: Cercle Brugge
Positie(s): Keeper
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 29-01-1997
Lengte: 1.82 m
Sterkste punten: Reflex, hoge ballen

Laurenz Simoens
Een echte Cercle-speler die de ploeg na dit seizoen (helaas) gaat verlaten. Nadat hij af en toe mocht invallen in het eerste elftal, besloot de jonge aanvaller in de afgelopen winterstop toch een ander thuis te gaan zoeken. Op huurbasis vertrok hij naar het 50 kilometer-verderop gelegene Gullegem. Daar heeft hij het nu zo naar zijn zin, dat hij vanaf volgend seizoen de officiële overstap naar die ploeg maakt.

Huidige elftal: FC Gullegem (verhuurd)
Positie(s): Spits
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 21-04-1998
Lengte: 1.73 m
Sterkste punten: Dribbel, afwerking, snelheid

Ook noemenswaardig

Simon Vandewiele
Huidige elftal: Cercle Brugge – Reserven
Positie(s): Linksback
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 21-05-1997
Lengte: (-)
Sterkste punten: Kracht

Sébastien Perquy
Huidige elftal: Cercle Brugge – Reserven
Positie(s): Middenvelder, (Spits)
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 18-01-1997
Lengte: 1.66 m
Sterkste punten: Snelheid

Neil Dildick
Huidige elftal: Cercle Brugge
Positie(s): Spits
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 15-05-1996
Lengte: 1.87 m
Sterkste punten: Kopkracht

Mathieu Vanderschaeghe
Huidige elftal: Cercle Brugge
Positie(s): Keeper
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 14-05-1996
Lengte: 1.80 m
Sterkste punten: Reflex, 1-op-1-situaties