Nadat FC Barcelona in 2013 Neymar voor een bedrag van bijna €90.000.000 overnam van Santos, had concurrent Real Madrid achteraf enorme spijt. Die fout willen ze geen 2de keer maken en daarom hebben zij nu een waanzinnig bedrag van €45.000.000, exclusief bonussen, geboden op het nieuwste 16-jarige (!!) wonderkind: Vinícius Júnior. Volgens Braziliaanse kranten heeft zijn club Flamengo dat bedrag meteen geaccepteerd.

Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior, zoals hij volledig heet, is net zoals Neymar een speler die vooral vanaf de linkerflank speelt en met zijn rechtervoet veel naar binnen komt. Hij pakte in zijn nog korte carrière al 2 prijzen: Zuid-Amerikaans kampioen onder 15 en Zuid-Amerikaans kampioen onder 17, beide uiteraard met Brazilië. Barcelona wilde de speler ook heel graag overnemen, maar met hun bod van “slechts” €25.000.000 konden ze Flamengo niet overtuigen.

https://www.instagram.com/p/BStZe-fD0_0/?tagged=viniciusjunior

Omdat de Braziliaan nog maar 16 jaar is, komt hij pas in 2018, wanneer hij 18 jaar is, over naar Spanje. Hij zou per jaar zo’n €8.000.000 gaan verdienen en daarbij komen natuurlijk ook nog eens alle extra’s die Real Madrid meestal aan haar spelers geeft (een huis, een auto, etc.). Of Vinícius Júnior ooit net zo’n grote speler als Neymar wordt is nog de vraag, maar dat hij net zoveel druk op zijn schouders heeft is eerder een feit.