FC Kopenhagen is vrijdagavond kampioen geworden van de Deense Superliga. De uitwedstrijd tegen FC Nordsjælland eindigde in 1-1.

Kopenhagen had genoeg aan een gelijkspel en behaalde de 11e landstitel. Met 78 punten uit 32 wedstrijden zijn ze niet meer in te halen door nummer 2 Brøndby IF. Dat komt zondag pas in actie, maar kan geen kampioen meer worden. Kopenhagen stelt met het kampioenschap ook weer de voorronde voor de Champions League veilig. Door de positie op de UEFA-coëfficiëntenranglijst van Denemarken speelt de kampioen dus voorronde en niet rechtstreeks de groepsfase.

Ook vorig jaar wist FC Kopenhagen kampioen te worden. Toen wisten ze ook nog de beker te pakken. Iets wat ze ook dit jaar kan lukken. De Finale van de DBU Pokalen (Deense beker) is op donderdag 25 mei tegen Brøndby IF.