FC Groningen heeft thuis tegen PSV met 1-1 gelijk gespeeld. Door het gelijkspel kan PSV de tweede plaats vergeten.

De wedstrijd begon rustig en beide ploegen zochten naar de kansen. Toch wist Groningen snel op voorsprong te komen. In de 11e minuut maakte Mahi op aangeven van Drost de openingstreffer. Er werd weer eens matig verdedigd door de Eindhovenaren. PSV moest hierna weer vol aan de bak. Voor rust was PSV nog erg dichtbij de gelijkmaker via de Jong met een kopbal. Even later waren Davy Pröpper en Marco van Ginkel er ook dichtbij, maar hun schoten gingen rakelings naast het doel.

Kort voor rust moest Locadia geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door de 20-jarige Sam Lammers.

In de tweede helft ging PSV verder met de jacht op de gelijkmaker en dit keer met succes. De in het veld gekomen Lammers wist in de 59e minuut de bal binnen te koppen, zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De Eindhovenaren wisten dat ze zeker een overwinning nodig hadden en dus zocht de ploeg van trainer Cocu naar de winnende treffer. Sam Lammers leek even de winnende te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding, volgens scheidsrechter Higler.

In de slotfase lukte het beide ploegen niet meer om te scoren en zo eindigde een niet heel spannende wedstrijd in 1-1.

Nummer 10 FC Groningen had tevreden kunnen zijn met het behaalde punt, maar omdat nummer 9 Heracles wel had gewonnen was het punt niet genoeg. Groningen kan volgende week op doelsaldo nog de play-offs halen als Heracles verliest van Feyenoord.

Voor PSV zit het seizoen er nu echt op. De Rood-witten uit Eindhoven wilden nog erg graag de 2e plaats halen, maar dit is niet meer mogelijk. Volgende week rest voor hen de laatste wedstrijd van het seizoen. In het Philips Stadion zal gespeeld worden tegen PEC Zwolle.

Advertentie