Met nog 3 wedstrijden te gaan is de achterstand voor CSKA Moskou te groot geworden op concurrent Spartak Moskou en dus heeft laatstgenoemde de competitie gewonnen. Van de 27 wedstrijden won het 20 keer, speelde het 3 keer gelijk en verloor het 4 keer. Topscorer bij de club dit seizoen: Quincy Promes.

Onder coach Massimo Carrera, oud-trainer van Juventus, stond Spartak dit seizoen op 6 speeldagen na, waarin het 2de stond, telkens op de koppositie. De club scoorde tot nu toe in totaal 42 goals in 27 competitiewedstrijden, het kreeg er 24 tegen. Door de 1-0-overwinning op Tom Tomsk afgelopen zaterdag pakt Spartak nu al weer het 10de Russische kampioenschap. In de Europa League lag de ploeg er in de voorrondes al uit. Het speelde uit in Cyprus 1-1 tegen AEK Larnaca en verloor thuis verrassend met 0-1.

Met 11 competitiedoelpunten laat clubtopscorer Promes middenvelders Glushakov en Ananidze (6 en 5 goals) en spits Zé Luis (5 goals) ver achter zich. In de competitie scoorde alleen FK Krasnodar- en oud-Feyenoord-spits Fedor Smolov tot nu toe meer, namelijk 15 keer.

Advertentie