Na de ruime overwinning van FC Emmen op RKC (1-5) lijken de Emmenaren zeker van de volgende ronde in de play-offs. Helmond Sport kwam thuis knap terug, de 0-2 achterstand werd omgebogen naar een 4-2-overwinning. In beide wedstrijden werd maar liefst zes keer gescoord, waardoor de neutrale toeschouwer twee leuke wedstrijden te zien kreeg.

RKC Waalwijk – FC Emmen

Toen er slechts 55 minuten op de klok stonden, ging menig RKC-fan al naar huis, de 0-4-achterstand leek. niet meer in te halen. De returns aankomende donderdag moeten wel heel raar uitpakken, wil FC Emmen deze voorsprong weggeven. In Emmen juichen ze niet te vroeg, maar er moet minimaal vijf keer gescoord worden door RKC.
Wedstrijdverloop:
11′  0-1 door Youri Loen
22′  0-2 door Issa Kallon
49′  0-3 door Alexander Bannink
55′  0-4 door Frank Olijve
80′  0-5 door Kai Huisman
84′  1-5 door Johan Voskamp

 

Helmond Sport – Almere City FC

Ook in dit duel leek de bezoekende ploeg een makkelijke avond tegemoet te gaan, na een kleine zeventig minuten werd het 0-2 voor Almere. Helmond Sport zette een bijzonder slotoffensief in, daardoor werd het maarliefst 4-2. De uitgangspositie voor Almere is niet slecht, er is een 2-0 of 3-1 overwinning nodig om door te gaan.
Wedstrijdverloop:
28′  0-1 door Gaston Salasiwa
69′  0-2 door Rick ten Voorde
71′  1-2 door Teije Ten Den
74′  2-2 door Robert Braber
81′  3-2 door Jordy Thomassen
90′  4-2 door Thomas Edwards

Advertentie