De eerste finalist van play-off 2 is gekend. KRC Genk won gisterenavond thuis tegen Eupen met 2-1 en is daardoor al zeker van groepswinst. Genk scoorde in de eerste helft al 2 keer door Uronen en Samatta. In de tweede helft kon Eupen op het einde nog scoren door Onyekuru, waardoor het nog spannend bleef.

Bij Genk was Jakub Brabec nog altijd gekwetst. Ook Trossard en Heynen kampten met kleine kwaaltjes, waardoor Boëtius en Malinovskyi in de ploeg kwamen. Bij Eupen kon Condom niet rekenen op maar liefst 10 spelers, waardoor er enkele spelers moesten starten die nog maar weinig aan bod kwamen dit seizoen.

Genk begon als een stormram en zette Eupen meteen met het mes op de keel. Voorzetten van onder andere Buffel en Boëtius kwamen niet aan. Eupen kwam niet aan voetballen toe en toen besloot Samatta vanop de flanken naar doel te gaan. Samatta schoot, maar de bal week af tegen een Eupense verdediger. De bal kwam voor de voeten van Uronen, die de bal met zijn rechter perfect in doel trapte.

Genk was op dreef. Een voorzet van Uronen bereikte Samatta net niet. De bal kwam bij Malinovskyi, die uithaalde, maar de bal vloog net voorlangs. Iets voor het halfuur kwamen de Limburgers op 2-0. Buffel stuurde Samatta diep, die alleen op Van Crombrugge afging en niet miste.

Eupen leek een pandoering te gaan krijgen, maar dat was buiten Van Crombrugge gerekend. De Eupense goalie voorkwam de 3-0 door een prima reflex uit te halen op schoten van zowel Samatta als Malinovskyi. Vlak voor rust probeerde Boëtius eens uit te halen, maar weer stond Van Crombugge in de weg.

Genk ging op zijn elan verder van in de eerste helft en kon al meteen de 3-0 maken. Een voorzet van Buffel belandde op het hoofd van Samatta, maar de Tanzaniaan kopte de bal over. De volgende kans was weer voor Samatta, maar nu trapte hij naast. Een paar minuten later had alweer Samatta de kans op 3-0, maar nu raakte hij de deklat op een voorzet van Schrijvers.

Eupen probeerde te dreigen met een schot van Onyekuru, maar de Genkse verdediging stond goed opgesteld. Genk leek de wedstrijd rustig te gaan afsluiten, maar een kwartier voor tijd kon Eupen de aansluitingstreffer maken. Na slecht wegwerken van Dewaest veroverde Onyekuru de bal, die trapte, de bal week af op Castagne en vloog in doel.

Toen verloren ze bij Genk even de pedalen, want Jere Uronen pakte nog een tweede gele kaart na een zware tackle. Het werden nog zware minuten en Stuivenberg bracht Nastic en Walsh voor Schrijvers en Buffel. Het werd nog bijna 2-2, maar Ryan voorkwam de gelijkmaker door het schot van Onyekuru in hoekschop te werken.

Genk won zo met 2-1 en is zeker van de finalewedstrijd van play-off 2. Het zal die waarschijnlijk spelen thuis tegen STVV of op KV Mechelen. Alvast 2 taaie klanten voor de Limburgers.

Opstelling KRC Genk:

Ryan, Castagne, Dewaest, Colley, Uronen, Berge, Malinovskyi, Schrijvers (79′ Nastic), Boëtius (75′ Naranjo), Buffel (88′ Walsh) en Samatta.

Opstelling Eupen:

Van Crombrugge, Diallo (71′ Timmermans), Diagne, Jeffren, Luis Garcia, Bassey, Wague, Brüls, Onyekuru, Blondelle en George.