In dit gastartikel kijk ik terug op de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. Van RSC Anderlecht – KV Kortrijk tot de streekderby tussen Sint-Truiden en KRC Genk. 

Hoogtepunt 1: het eerste hoogtepunt uit dit artikel is er een van RSC Anderlecht, dat op de 2de speeldag met 5-1 won van KV Kortrijk. Met goals van onder meer Łukasz Teodorczyk en Sofiane Hanni won Anderlecht overtuigend en stond het met een 6 op 6 en een sterk doelsaldo meteen op kop.

Hoogtepunt 2: op speeldag 4 verraste KV Kortrijk vriend en vijand door in eigen huis Club Brugge te verslaan. Met 2 vroege doelpunt van Idriss Saadi op aangeven van 2 keer Stijn De Smet was de match al vroeg beslist. De aansluitingstreffer kwam er nog in de 33ste minuut, maar verder dan een 2-1-verlies kwam Club niet meer in het Guldensporenstadion.
Hoogtepunt 3: op de 8ste speeldag ging KVC westerlo winnen met 1-2 bij RSC Anderlecht. Voor Westerlo was dit nog maar de eerste driepunter van het seizoen. Maar wat een schitterende driepunter was dit. Op goals was het wel wachten tot in de 2de helft, maar Michael Heylen (uitgeleend door Anderlecht aan Westerlo) kopte KVC Westerlo schitterend op voorsprong. Slecht enkele minuten later was er Hanni, die met een mooie goal de bordjes weer gelijk hangt. Uiteindelijk scoorde Nicolas Rommens en weed het toch nog 1-2, wat dan ook meteen de eindstand was.

Hoogtepunt 4: waarschijnlijk is dit 1 van de meest besproken matchen ooit in Wallonië. Op speeldag 17 ontvangt Sporting Charleroi de Waalse buren uit Luik. Op het moment dat Standard 1-3 voorstaat, wordt de match stilgelegd wegens het op het veld gooien van Bengaals vuur door de Standardsupporters. Jankovic probeert nog om hen te kalmeren, maar uiteindelijk beslist Serge Guiminy dan toch om de match af te gelasten nadat ook de Charleroisupporters met Bengaals vuur begonnen te gooien. Uiteindelijk neemt het BAS de beslissing om geen van beide ploegen punten te geven en doet Standard hierdoor een slechte zaak in het klassement.
Hoogtepunt 5: KRC Genk versloeg STVV in een vol Stayen met een 0-3-zege. Op speeldag 26 won de jonge spelerskern van Racing Genk met 0-3 in Sint- Truiden door goals van Pozuelo, Ally Samatta en Ruslan Malinovsky. Het waren 3 zeer knappe goals. De neutrale fan heeft een prachtige match gezien.

Gastartikel van JVB

Advertentie