Vanavond staat de eerste ronde van de Jupiler League-play-offs om promotie op het programma. Daarin worden twee duels gespeeld. De returns zijn aanstaande vrijdag. De aftrap is om 20.00 uur.

RKC Waalwijk – FC Emmen

FC Emmen staat op de negende plek en is daarmee verzekerd van een plekje in de eerste ronde. RKC staat daar een plekje onder, met een punt minder. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Waalwijk. De thuisploeg sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen MVV, terwijl FC Emmen met 0-3 onderuit ging tegen Jong FC Utrecht.

Helmond Sport – Almere City FC

Helmond Sport staat twaalfde in de competitie, die reeds is afgelopen, maar het behaalde eerder dit seizoen een periodekampioenschap. Almere City sloot het seizoen af als achtste, maar verloor de laatste wedstrijd wel met 0-2 van NAC Breda.

Ronde 2 is op 18 en 21 mei, de finale vindt plaats op 25 en 28 mei.