Fernando Lewis maakt na dit seizoen de transfervrije overstap naar Willem II. Hij maakte zijn debuut als aanstormend talent bij AZ op 16 december 2011, maar kreeg in 2012 een ernstige blessure: hij scheurde zijn kruisband. Na zijn blessure speelde Fernando een lange tijd mee met het onder-21-elftal van AZ. Vanaf 2013/2014 viel de Nederlander een aantal keer in als rechts- of linksbuiten.

In het seizoen 2014/2015 werd Lewis vervolgens een half jaar verhuurd aan Go Ahead Eagles en het volgende halve jaar aan FC Dordrecht. Bij die clubs speelde hij in totaal 17 en 7 wedstrijden, waarin hij weer bijna altijd als rechts- of linksbuiten speelde. Het daaropvolgende seizoen kreeg Lewis weer te maken met een ernstige blessure, dit keer was het zijn hamstring. Hij miste bijna het hele seizoen en werd vervolgens maar weinig gebruikt, ook dit seizoen weer.

Bij het eerste elftal van AZ speelde Lewis in de competitie dit seizoen slechts 2 keer. De clubleiding besloot hem om te toveren naar rechtsback. Jong AZ kon de speler goed gebruiken en bij die club heeft Fernando dan ook vaak gespeeld. Daar ook als rechtsback wist de speler met zijn ploeg dit jaar zelfs kampioen van de Tweede Divisie (de divisie onder de Jupiler League) te worden.

Advertentie