Voor de thuisploeg is dit duel het laatste Eredivisieduel voor het komende jaar, Go Ahead Eagles degradeerde vorige week na de zoveelste nederlaag. Sparta staat ook nog onder de streep, maar doet nog mee voor directe handhaving.

Go Ahead Eagles
Maandagochtend werd bekend dat Leon Vlemmings volgend seizoen trainer van Go Ahead Eagles gaat worden. Hij volgt daarmee Robert Maaskant op, die eind maart het stokje overnam van de ontslagen Hans de Koning. Het duel is voor de Eagles zonder Ritzmaier en Manu. De eerstgenoemde kreeg een schorsing van 3 duels, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn overtreding op Veltman afgelopen zondag tegen Ajax. Elvis Manu werd weggestuurd bij de club, hoofdaanleiding was twee foto’s op sociale media. De Deventenaren spelen enkel nog om de eer. Vorige week was degradatie een feit, omdat alle concurrenten wonnen en zelf werd verloren. Daarmee staat Kowet op een troosteloze 18e plaats, met 8 punten achterstand op de concurrentie.

Lees ook: Go Ahead Eagles neemt direct afscheid van Manu, na rel op sociale media

Sparta
Na een teleurstellende tweede seizoenshelft is de kans er dat de Spangenaren play-offs moeten gaan spelen om degradatie te voorkomen. Als de Spangenaren na deze speelronde nog steeds 16e staan, nemen zij het hoogstwaarschijnlijk op tegen FC Emmen in de tweede ronde. De winnaar daarvan moet het opnemen tegen FC Volendam of NAC Breda. Sparta wist thuis met 1-0 te winnen van FC Twente, met enig geluk: een zuiver doelpunt in de slotminuten van Ünal (FC Twente) werd onterecht afgekeurd.

https://twitter.com/Y0RIN/status/861222399731257344

Alle duels in de Eredivisie starten zondag om 14.30 uur, het duel staat onder leiding van Jochem Kamphuis. Ondanks dat er enkel voor Sparta nog wat op het spel staat zitten zowel het thuisvak als het uitvak vol voor deze wedstrijd, 400 Spartanen reizen mee uit Rotterdam.

Advertentie