Zowel Helmond Sport, als FC Emmen gingen makkelijk door naar de halve finale van de play-offs. Helmond Sport maakte de klus af in Almere, FC Emmen verloor met 0-1, maar dat mocht niet baten.

Almere City FC – Helmond Sport

Helmond Sport wist ook het uitduel tegen Almere City FC te winnen, daarmee gaan de Brabanders naar de volgende ronde van de play-offs om promotie. Het thuisduel werd 4-2 gewonnen, ondanks de 0-2-achterstand. Het duel in Almere eindigde in 0-2, waardoor de algemene stand op 2-6 kwam. Er kwamen 180 supporters mee vanuit Helmond.

Scoreverloop:

40′ 0-1   Jordy Thomassen

43′ 0-2   Teije Ten Den

 

FC Emmen – RKC Waalwijk

FC Emmen verloor dan thuis met 0-1, de algemene stand bleef daarmee op maar liefst 5-2 staan. Door de makkelijke uitoverwinning was vrijwel iedereen voor de wedstrijd zelfverzekerd over het behalen van de halve finale. Na ruim een uur spelen kreeg Roel van de Sande de rode kaart, RKC moet verder met 10 man. Er kwamen 18 supporters mee uit Waalwijk.

Scoreverloop:

31′ 0-1   Johan Voskamp

Halve finale

In de halve finale neemt Helmond Sport het op tegen de nummer 17 van de Eredivisie, momenteel NEC. FC Emmen speelt dan tegen de nummer 16, dat is momenteel Sparta. De halve finales zijn op 18 en 21 mei.