In Den Bosch wordt komend seizoen een bijzonder concept gelanceerd. De supporters van FC Den Bosch krijgen te maken met het spreekwoord ‘waar voor je geld krijgen’. Zij gaan betalen op basis van de prestaties van hun club in de Jupiler League. 

De eerstedivisionist heeft het idee duidelijk en simpel uitgewerkt. Het basisbedrag van een normale seizoenskaart is 25 euro, op de eretribune betaalt men 125 euro. Voor elk gelijkspel in eigen huis wordt er 5 euro extra gerekend, voor elke overwinning in de Vliert betaalt de supporter 10 euro extra.
Op deze manier wil de Bossche club de supporters iets teruggeven voor de belabberde resultaten van de afgelopen 3 seizoenen.

Limiet
Over het idee is goed nagedacht door de nummer 16 van de Eerste Divisie. Naast het punten-betaalsysteem heeft Den Bosch ervoor gezorgd dat de club en de supporters gedekt zijn. Bij een onverwachts ongekend goed seizoen is er in de organisatie afgesproken dat de supporters niet meer gaan betalen dan de normale prijs. Hetzelfde geldt voor wederom een bedroevend seizoen. In dit geval is met de sponsoren afgesproken dat zij voor de overige kosten garant staan. Dit vertelde voorzitter Jan-Hein Schouten in gesprek met NPO Radio 1.

Stimulans
De voorzitter legt uit hoe het idee is ontstaan: “Onze fans zijn de afgelopen jaren niet verwend geweest met onze resultaten: we zijn (de afgelopen drie seizoenen, red.) als zestiende, zeventiende en veertiende geëindigd. Laat dit voor de spelers een stimulans zijn om de fans te trakteren op veel overwinningen.”

Advertentie