Rob Meppelink zal vanaf volgend seizoen de technische staf van KRC Genk aanvullen. Meppelink en Daerden worden nu samen T2 bij Genk. Meppelink werkte in het verleden ook samen met bondscoach Roberto Martinez.

Meppelink, momenteel 51 jaar, kende geen succesvolle voetbalcarrière door blessures. Na zijn carrière begon hij als trainer bij de jeugd van AZ. Het seizoen erna ruilde de Nederlander de jeugd van AZ in voor die van ADO Den Haag, waar hij een paar jaar later ook assistent-trainer en hoofdtrainer werd. Van 2001 tot 2008 ging Meppelink aan de slag bij RBC Roosendaal, waar hij eerst 6 jaar technisch directeur was. In zijn laatste seizoen werkte hij bij RBC als hoofdtrainer.

In 2008 koos Meppelink voor een buitenlands avontuur, waar hij 4 jaar werkte als assistent-trainer bij Swansea City, waar Roberto Martinez hoofdcoach was. Vanaf 2012 koos Meppelink voor een Mexicaans avontuur. Hij werd assistent-trainer van het Mexicaanse Chivas Guadalajara. In 2014 koos Meppelink weer voor ADO Den Haag, waar hij technisch directeur was en later hoofd jeugdopleiding.

Meppelink zal aansluiten bij de groep vanaf de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Advertenties