De Limburgse derby: KRC Genk – STVV

Het is bijna zover: dit weekend staat de Limburgse derby weer op het programma. Het is echt zo een wedstrijd waar je als Genk- of STVV-supporter al dagen naar uitkijkt. Om de derbykoorts nu al aan te wakkeren, maakte wij een artikel vol met geschiedenis, foto’s, filmpjes… over de Limburgse derby.

De eerste Limburgse derby vond plaats tijdens het seizoen 1988-1989, de wedstrijd in Genk eindigde op 0-1 in het voordeel van STVV en in de terugwedstrijd stond het na 90 minuten 0-0.

De grootste overwinning ooit in de Limburgse derby kwam van KRC Genk, in 1999 won de fusieclub met 0-5 op het veld van Sint-Truiden.

 

STVV kon tot nu toe slechts 1 keer winnen in eigen huis tegen grote broer Racing Genk, dat was tijdens het seizoen 2015-2016, toen werd het 3-1.

 

Dat de Limburgse derby veel teweegbrengt bij de KRC Genk- en STVV-fans, merk je op Facebook en Twitter, daar wordt dagen en soms zelfs weken voor de wedstrijd de haat naar de vijand duidelijk gemaakt.

 

Niet enkel bij de supporters loopt de spanning af en toe hoog op, ook bij de spelers wordt er soms als eens een haatstoot uitgedeeld. Tijdens de wedstrijd KRC Genk-STVV in het seizoen 2015-2016, maakte Sandy Walsh de tussenstand wel op een hele speciale manier duidelijk aan Edmilson junior.

 

Regelmatig gebeurt het ook eens dat er een tifo word getoond bij aanvang van de derby, de ene is al wat origineler dan de andere.

 

Volgende video’s zijn ook eens leuk om te bekijken:

 

 

Advertenties

One thought on “De Limburgse derby: KRC Genk – STVV”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.