Wij hebben een interview kunnen regelen met Bojan Nastic, de Servische linksachter van KRC Genk. We hebben het met Nastic over zijn eerste seizoen bij de Limburgers, het voetbalniveau in Servië en nog vele andere dingen.

Wanneer hoorde je voor het eerst van de interesse van Genk?

Ik tekende hier op 10 augustus. Ik hoorde 3 à 4 dagen voor de transfer dat Genk geïnteresseerd was. Alles ging redelijk snel.

Kende je Genk al voordat je er tekende?

Om eerlijk te zijn, ik wist niet veel over de club. Maar ik hoorde hele goede dingen over de club van Sergej Milinkovic.

Hoe verliep je eerste seizoen in Genk?

Om mijn eerste seizoen te beschrijven, kan ik zeggen dat het heel moeilijk was. Ik had goede momenten, maar ook slechte, want ik raakte twee keer geblesseerd, maar voor mijn eerste seizoen ben ik tevreden.

Ligt het niveau in België hoger dan in Servië?

Tussen die 2 competities is er veel verschil, omdat het voetbal hier in België veel dynamischer, agressiever en sneller gespeeld wordt, maar ook zijn spelers hier professioneler. Hier heb je ook niet veel tijd om te denken, voordat je de bal krijgt moet je een oplossing vinden.

Ben je voorstander van het play-off-systeem in België?

Ik ben voorstander omdat het is beter dat ieder team de kans heeft om in Europa te spelen. Ook teams van 1B kunnen zien waar ze staan in vergelijking met de teams van 1A. Het is ook interessanter dan een normaal systeem. Voor mij is het een goed systeem (glimlacht).

Wat zijn je verdere ambities?

Ik denk dat iedere voetballer dezelfde ambities heeft: in de Champions League spelen, een titel winnen met je club en ook het wereldkampioenschap spelen met mijn nationaal team, maar het is een lange weg om zo iets te doen. Maar ik blijf geloven en hard werken voor mijn dromen.

Wie je voorbeeld?

Mijn idolen zijn Cristiano Ronaldo en Marcelo (lacht). Ik heb respect voor Ronaldo omdat hij geweldige dingen doet gecombineerd met hard werken. Ik hou van Marcelo omdat hij ook linksachter is en hij geniet van het voetbal, dat zie je aan zijn spel.

Droomde je vroeger als kind om profvoetballer te worden?

Ik droomde er enkel van om voor een club in Servië te spelen. Ik droomde er niet precies van om voor een grote club in Europa te spelen, maar nu start de droom om Champions League te spelen. Waarom niet op een dag?

Wat is je mooiste herinnering als profvoetballer tot nu toe?

Het beste moment was voor mij toen we thuis van Athletic Bilbao wonnen. Ik wachtte al enkele maanden om tegen dat team te spelen, want ik bekeek ze altijd op TV (lacht).

Je werd geboren in Bosnië, waarom koos je ervoor om voor Servië te spelen?

Ik heb nog steeds niet gekozen voor welk land ik wil spelen. Ik speelde wel voor de jeugd van Servië, maar nog niet voor het eerste team. Het is een moeilijke vraag voor mij, want ik hou van beide landen.

Speelde je in Servië al samen met Sergej Milinkovic, die ook een Genk-verleden heeft?

Ja, ik speelde met hem bij mijn vorige club, Vojvodina. We speelden een paar jaar samen bij de jeugd en daarna in het eerste team.

Is er een speciale reden waarom je met het nummer 3 speelt?

Nee, ik heb geen speciale reden waarom ik gekozen heb voor nummer 3. Ik koos het nummer omdat het een normaal nummer is voor een verdediger.

Wij bedanken Bojan Nastic heel erg voor de tijd die hij heeft vrijgemaakt en we wensen hem nog alle succes.

 

Advertentie