Vanmiddag om 16u stond er in het mythische Wembley de belangrijke finale in de eindronde tussen Huddersfield Town en Reading op het programma (de match van 200 miljoen), met als inzet het laatste ticket voor de  Premier League. 

In een wedstrijd waarin beide ploegen wel de nodige kansen creëerden, maar er te slordig mee omgingen, stond het na 90 minuten nog 0-0. Ook in de verleningen vond geen van beiden de weg naar doel, dus moesten strafschoppen gaan uitmaken wie er nu dat felbegeerde ticket voor de Premier League zou pakken.

Na een bloedstollende penaltythriller was het uiteindelijk Huddersfield dat aan het langste eind trok. Reading kwam nochtans 2-1 voor te staan in die strafschoppenreeks, maar na een misser van Moore (Reading) werd het opnieuw gelijk. Bij een 3-3-stand zag Obita (Reading) zijn strafschop gekeerd worden door Huddersfield-doelman Ward. Schindler (Huddersfield) moest de beslissende elfmeter nemen. Hij faalde niet vanop de stip, 3-4 werd de uiteindelijke einduitslag. Ontlading bij spelers, staf en supporters want Huddersfield promoveert samen met Newcastle United en Brighton & Hove Albion naar de Premier League.

Dit mag je gerust een kleine stunt noemen van de ploeg die als eerste ooit drie keer achter elkaar kampioen werd van Engeland. Vorig seizoen eindigden The Terriers pas op plek 19 in de Championship en was het dus niet ver verwijderd van degradatie. Dit seizoen werd het knap vijfde en mocht het de eindronde spelen met de 4 andere kandidaten. In die eindronde schakelde het eerder Sheffield Wednesday uit, ook na penalty’s. Nu wisten ze uiteindelijk ook de finale tot een goed eind te brengen. Zo zien we Huddersfield na 45 jaar van afwezigheid volgend seizoen terug op het hoogste niveau in Engeland.

Advertentie