Op 28 mei 2017 nam NYCFC het op tegen Atlanta United. Veel NYCFC-fans waren afgereisd naar The Big A om voor hun team te supporteren. Alhoewel NYCFC-fans vaak niet gewaardeerd worden bij de meeste clubs, gebeurde er nu iets opvallends.

Voor de wedstrijd Atlanta United – New York City FC werd gespeeld, werd eenzelfde wedstrijd eerder gespeeld. In het park van Atlanta namen NYCFC-supporters het op tegen Atlanta United-supporters.

Verder waren er allerlei activiteiten georganiseerd door de MLS in de vorm van een ”Summer Beat”. Deze activiteiten worden begeleid door supporters van het thuisteam, in dit geval die van Atlanta United, maar in plaats van NYCFC-fans te weren, nodigden zij de supporters uit.

Zo bleek dat Atlanta haar negatieve sportnaam weer beter maakt en dat voetbal werkelijk verbroedert.

Advertentie