We hadden een gesprek met Siebe Schrijvers, het Limburgse goudhaantje van Racing Genk, die eerder het mooie weer maakte bij Waasland-Beveren. De aanvaller keerde in de winter terug naar Genk, nadat nieuwe coach Albert Stuivenberg hem er absoluut weer bij wou.

Wie waren als kind je grootste idolen?

Ik was altijd supporter van Genk, daardoor ook grote fan van Jelle Vossen. In het buitenland: Ronaldo en Messi, zoals iedere voetballer.

Wat ging er door je heen toen Stuivenberg je terug bij Genk wou?

Ik vond het een leuk moment, het was een bevestiging voor me dat ik goed bezig was. Ik was een beetje gecharmeerd.

Met wie van Waasland-Beveren kwam je het best overeen?

In Beveren hadden we echt een hele hechte groep. Het is eigenlijk vaak automatisch bij Vlamingen, maar ik kwam zeker ook met de andere jongens overeen!

Met wie van W-B heb je het meest contact overgehouden?

Met Aaron D’Hondt en Martijn De Jonghe (persverantwoordelijke). Volgende week vertrek ik met mijn vriendin op reis, Aaron zal daar met zijn vriendin ook zijn. Verder zit ik ook nog in een chatgroep met twee kinesisten en Olivier Myny. Er is eigenlijk nog veel contact met hen.

Wat doe je graag naast het voetbal?

Ik ga regelmatig snookeren met vrienden. Ook chillen en relaxen met mijn vrienden kan me al heel wat voldoening en rust geven.

Hoe is je relatie met Pieter Gerkens?

We proberen regelmatig af te spreken en iets te gaan eten. We lagen vroeger ook altijd op dezelfde kamer bij de nationale ploeg. We hebben door de tijd heen een goede band opgebouwd.

Wat zijn je grote sterktes als voetballer?

Ik denk vrij voetballen in het centrale gedeelte van het veld. Ook ben ik sterk in ruimtes opzoeken en erin opduiken. Ik heb ook hard gewerkt aan mijn traptechniek, die is verbeterd. Maar natuurlijk kan alles altijd beter.

Wat is je grootste droom als voetballer?

Stappen blijven zetten als voetballer en zo eindigen in een grote competitie, natuurlijk hoop ik ook dat ik geen ernstige blessures zal krijgen.

Waar denk je over 4 of 5 jaar te staan?

Dat is een moeilijke vraag, omdat je nooit weet wat je te wachten staat. Ik hoop toch om dan al een stap te zetten.

Bij welke ploeg zou je ooit willen spelen?

Als ik zou mogen kiezen, Barcelona. Maar als ik realistischer ben, is een mooie club in een grote competitie al een droom. Het is moeilijk om daar namen op te zetten.

Zou je overwegen om een transfer naar de Verenigde Staten of China te maken?

Dat is niet aan de orde op dit moment, als ik op nog op niveau speel in een mooie competitie, zal dat niet gebeuren. Het is iets dat je kiest op het moment zelf.

Wat ga je na je voetbalcarrière doen?

Ik heb eigenlijk nog geen idee, ik hoop om nog lang te kunnen voetballen. Ik heb nog geen concrete plannen voor erna.

We willen graag Siebe Schrijvers bedanken voor het interview. We wensen hem nog veel succes bij Genk toe en dat hij een mooi volgend seizoen kan draaien!

Advertentie