KRC Genk Europees recordhouder met 65 wedstrijden op de teller

Wat het aantal wedstrijden betreft, is KRC Genk de nieuwe Europese recordhouder. KRC Genk zal vanavond tegen KV Oostende haar 65ste wedstrijd spelen van het seizoen. De Limburgers startten het seizoen als eerste op 14/07/2016 in de voorrondes van de Europa League en eindigen dus op 31/05/2017 tegen KVO.

Ook had KRC Genk de Europese recordhouder in de rangen lopen. Wilfred Ndidi speelde de meeste wedstrijden over heel Europa, dat zijn er 61 (5290 speelminuten). In het totaal zal Genk aan net geen 6000 officiële speelminuten zitten. Genk won 36 keer in 64 wedstrijden, speelde 13 keer gelijk en verloor 15 keer. Dat is een percentage van 63.02 oftewel 121 punten. Manchester United eindigt op een tweede plaats met 64 wedstrijden. Anderlecht speelde er 58, Gent 57.

Colley en Ndidi verzamelden de meeste speelminuten bij de Limburgers. Zoals we hierboven al vermeldden, speelde Ndidi er 5290 en zit Colley aan 4598 speelminuten. Daar net onder vinden we Alejandro Pozuelo. De Spanjaard speelde er 4510 minuten. Als we alleen de Europa League analyseren, staat Ally Samatta op kop met 1384 minuten. Op 2 staat hier ook Alejandro Pozuelo met 1273 speelminuten.

Voor KRC Genk speelde Omar Colley het meest in de competitie, namelijk 3038 minuten. Schrijvers vonden we op 2 terug met 3005 minuten. De derde plaats is voor Pozuelo met 2795 minuten. Dendoncker (Anderlecht) speelde alles in de reguliere competitie en heeft zo ook de meeste speelminuten, namelijk 3600. Als we de prestaties van Stuivenberg met Maes vergelijken, dan zien we dat Stuivenberg hoger scoort. Maes haalde een winst-percentage van 58%, Stuivenberg haalde het met 10% meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.