Klaas-Jan Huntelaar keert terug op zijn oude nest bij Ajax, waar hij voor één jaar een contract heeft getekend. Hij speelde afgelopen seizoen bij Schalke 04, maar daar zag hij een langer verblijf niet zitten.

De aanvaller speelde voor zijn verblijf bij Schalke 04 bij AC Milan, waar hij zeven keer scoorde in 25 wedstrijden. Bij Real Madrid was hij succesvoller, met acht doelpunten uit 20 wedstrijden. Huntelaar speelde tussen 2005 en 2009 bij Ajax, daarvoor speelde hij voor PSV (jeugd), de Graafschap (jeugd), AGOVV en sc Heerenveen. Bij Schalke 04 scoorde hij in totaal 126 keer uit 240 wedstrijden, daarvan vielen slechts twee goals in de competitie afgelopen seizoen.

Marc Overmars is directeur spelersbeleid bij de Amsterdammers, en vertelde dat Ajax al langer interesse had in hem. ‘Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig. We halen met Klaas-Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas-Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld’, aldus Overmars.

Huntelaar won in vier seizoenen bij Ajax niet een keer het kampioenschap, wel won hij twee keer de beker en in diezelfde twee jaren ook de Johan Cruijff-schaal.

Advertentie