Verslag: KV Oostende 3-1 KRC Genk

KV Oostende heeft het laatste Europese ticket gepakt. De kustploeg won makkelijk met 3-1 tegen een enorm zwak Genk, waarvoor de 65ste wedstrijd de wedstrijd te veel was. Het is voor Genk het seizoen van net niet. Net geen play-off 1, net geen bekerfinale en net geen Europees ticket.

Bij Genk startten dezelfde elf die zaterdag nog met 3-0 wonnen van STVV. Bij KV Oostende raakte Silvio Proto nog net op tijd fit. Landry Dimata, die al een tijdje sukkelt met een knieblessure, was ook niet fit.

Het was een gesloten wedstrijd, kansen zagen we amper. In de eerste minuten stuurde Malinovskyi Boëtius diep, maar de Nederlander kon de bal niet controleren. Pas na het kwartier zagen we een hard schot van Schrijvers overgaan en eentje van Berrier vloog naast.

Dan was het toch raak voor KVO. Een knappe voorzet van Berrier op Akpala en De Nigeriaan liep de bal binnen. Nauwelijks 5 minuten later scoorde Oostende zelfs nog een tweede keer. Op een hoekschop kreeg Berge de bal niet goed weggewerkt en Rozehnal trapte de 2-0 binnen.

Genk probeerde te antwoorden met een geplaatst schot van Boëtius, maar dat vloog hoog over. Vlak voor rust scoorde Genk dan toch een keer. Malinovskyi liep de zestien binnen, maar werd neergehaald. Genk kreeg een penalty en Schrijvers zette de penalty goed om.

Bij de start van de tweede helft mocht Bryan Heynen invallen en liet Albert Stuivenberg Ruslan Malinoskyi in de kleedkamer. Een goede 5 minuten bezig in de tweede helft en de boeken gingen toe voor Genk. Na balverlies van Heynen trapte Musona op de lat, Akpala raapte op en zette voor, een misverstand tussen Colley en Ryan en de aanstormende Jali legde de 3-1 binnen.

Oostende zette alles op de verdediging, maar toch probeerde het nog een vierde te maken. Een voorzet van Berrier strandde op de deklat. Stuivenberg gooide Naranjo voor Buffel in de ploeg en Genk had de kans op de 3-2, maar Samatta kopte een niet te missen kans over. Vlak voor het einde kreeg Genk ook de kans op 3-2. Proto redde op het schot van Heynen.

Het weireldploegske van Marc Coucke gaat zo voor de eerste keer in haar geschiedenis mogen aantreden in de Europa League. Voor Genk zal het volgend seizoen alle focus moeten leggen op de competitie en de beker.

Opstelling KV Oostende:

Proto, Milic, Tomasevic, Rozehnal, Capon, Siani (45′ Vandendriessche), Jali, Berrier (88′ Canesin), Musona, Marusic en Akpala (84′ Ôzkan).

Opstelling KRC Genk:

Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Berge, Malinovskyi (45′ Heynen), Schrijvers, Buffel (72′ Naranjo), Boëtius en Samatta.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.