Landskampioen Feyenoord kan op zoek naar een nieuwe directeur. Eric Gudde verlaat de Rotterdammers per 30 november, na een periode van tien jaar.

De directeur van Feyenoord was in het verleden actief als directeur van Excelsior Maassluis en hij werkte voor de gemeente Rotterdam.

In een verklaring op de website: ,,Voor mij was het een tijdsbestek om me af te vragen of ik na tien zware jaren nog voor een langere periode de tomeloze energie en drive heb die nodig zijn en die Feyenoord ook mag verwachten van haar algemeen directeur. Daar twijfelde ik over en als dat zo is dan is je vertrek aankondigen volgens mij het enige juiste om te doen. Bovendien denk ik dat het voor de organisatie goed is dat er straks, na tien jaar Eric Gudde, weer een ander iemand met nieuwe inzichten en frisse ideeën op mijn plaats komt te zitten.”

Gudde kwam in 2007 bij Feyenoord, in een periode dat het financieel erg slecht ging met de club. Veel supporters waren het eerst niet met hem eens, hij werd zelfs meerdere malen bedreigd. Uiteindelijk wist hij samen met Vrienden van Feyenoord de club weer uit financiële problemen te krijgen.

Advertentie