Dat de beste spelers van de Jupiler Pro League vaak vertrekken, is een feit dat iedereen kent. Bij Standard worden Dossevi en Belfodil gezien als ‘zeer goed’ en dat zorgt voor interesse uit het buitenland. 

Belfodil kwam op het einde van de vorige zomertransferperiode gratis naar Luik. Dat bleek een geweldige zet, want hij werd meteen een sterkhouder met zeer goede statistieken. In het verleden was hij al actief bij Inter en Parma, nu zou de Algerijn opnieuw naar de Serie A kunnen trekken: Napoli is geïnteresseerd.

Belfodil
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

In de winter leek Ishak Belfodil naar Everton te gaan. Er werd gesproken van bedragen rond de 12 miljoen euro, maar uiteindelijk kwam het niet tot een officieel bod. Standard doet sowieso een goede zaak als de sterke Algerijn verkocht wordt, aangezien het zelf niets moest betalen voor zijn diensten.

Mathieu Dossevi kende een zeer goed eerste seizoen bij Standard, twee seizoenen geleden. De Togolees groeide snel uit tot ‘koning van de assist’ (hij gaf ook in de bekerfinale de winnende assist), maar dit jaar loopt het minder goed. Geen vormdip, altijd als Dossevi speelde liet hij mooie dingen zien, maar veel blessureleed was de reden. Nu liet hij zich opereren aan de knie, een ingreep die de kans op nieuwe blessures hopelijk verkleind.

Dossevi
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

De Nederlandse kampioen Feyenoord, dat in wil spelen op een mogelijk vertrek van Elia, en het Turkse Trabzonspor tonen interesse in de flankspeler, maar gaan voorlopig niet akkoord met de vraagprijs (€5.000.000).

 

Advertentie