Voorbeschouwing: Juventus – Real Madrid

Vanavond staat de finale van de Uefa Champions League op het programma. Juventus zal het opnemen tegen de winnaar van verleden jaar, Real Madrid. 2 jaar geleden stond De Oude Dame ook al in de finale, maar toen gingen ze met 3-1 ten onder tegen FC Barcelona.

In 1988 stonden Juventus en Real Madrid ook al eens tegenover elkaar in de finale in de Amsterdam Arena. Real Madrid trok aan het langste eind en won met 1-0 na een mooi doelpunt van Mijatovic. Bij Juventus stond Zinedine Zidane tussen de lijnen, nu is hij trainer van Real Madrid.

Nog nooit in de geschiedenis van de Champions League slaagde een ploeg erin om de beker 2 keer op rij te winnen. Real Madrid kan vanavond dus een record breken. Real Madrid is ook recordhouder van wat het aantal Europacup I-/Champions League-titels betreft, 11.

Juventus stond al 6 keer in de finale, maar kon de beker met de grote oren nog maar één keer winnen. Dat was in 1996 tegen Ajax. Dani Alves kan vanavond zijn zesde Europese hoofdprijs pakken. Hij won de Champions League maar liefst 3 keer met FC Barcelona en de UEFA Cup 2 keer op rij met Sevilla. Voor Gianluigi Buffon wordt het ook een speciale dag, want de Italiaan won nog nooit in zijn carrière de Champions League.

Verwachte opstelling Juventus:

Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanic, Dani Alves, Dybala, Mandzukic en Higuain.

Verwachte opstelling Real Madrid:

Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Modric, Casemiro, Kroos, Isco, Benzema en Ronaldo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.