Het seizoen 2016-2017 zit er na KV Oostende – Racing Genk officieel op, maar Malinwa zelf is al een tijdje op vakantie. Bij deze een terugblik op het voorbije seizoen van de Maneblussers.

Schitterende reguliere competitie

KV Mechelen kende een prachtig regulier seizoen, en dit dankzij de trainerswissel. De komst van Yannick Ferrera was een godsgeschenk voor de club. Dankzij hem straalt de club terug ambitie uit en wordt er op het veld terug gevochten door de spelers. Hij slaagde er zelfs in om tot de laatste speeldag mee te strijden voor POI.

Enkele uitblinkers

Maar er zijn nog jongens die er dit jaar bovenuit staken. Daar is Colin Coosemans een voorbeeld van. Helemaal afgeschreven, maar deze zomer terug in de A-kern opgenomen en dankzij de blessure van Anthony Moris de kans gekregen om de pannen van het dak te spelen. Hij greep deze met beide handen. Met als bekroning het winnen van de Texaco Clean Sheet. Mats Rits was ook zo iemand. Enkele jaren geleden gebombardeerd tot het grote talent, en het dit seizoen volledig waargemaakt. Als jongen van de streek was hij de motor op het middenveld. Tot slot verdient ook Edin Cocalic een dikke pluim. De stevige Bosniër was elke wedstrijd de rots in de branding voor Malinwa.

Opmars van de jeugd

Onder Ferrera kreeg ook de jeugd zijn kans: youngsters Van Cleemput, Cobbaut en Vanlerberghe werden talrijk ingezet en deden het ook uitstekend. Cobbaut verdiende zelfs een contractverlenging, Vanlerberghe staat dan weer nadrukkelijk in de belangstelling van Gent en Club Brugge.

Negatieve kantjes

Jammer genoeg was het niet alleen maar positief. Er waren ook negatieve kantjes aan het seizoen. Dan denken we aan het verlies in Gent, wat Malinwa op de laatste speeldag POI kostte. Maar ook de blamage in de laatste wedstrijd van POII op Sint-Truiden. Al heeft die wedstrijd, en heel POII, duidelijk de pijnpunten van Malinwa blootgelegd. Ook Yohan Croizet had in die laatste wedstrijd weer een akkefietje met de coach, hopelijk kan hij zich het komende seizoen herpakken. We verwachten er allemaal toch wel een tikkeltje meer van.

Drukke transferzomer

We schreven reeds dat er veel spelers de club moeten verlaten deze zomer. Tegelijkertijd is KV Mechelen op zoek naar versterking. Een nieuwe rechtsachter, spelers met een actie voor op de flank, en een vlot scorende spits. Dat is wat Malinwa nodig heeft. Want voorin was het echt armoe troef. De rechtsachter vonden ze al in de vorm van Faycal Rherras, een speler die Yannick Ferrera al eens onder zijn hoede had en waar wij veel van verwachten. Als deze wensen ingelost kunnen worden deze zomer, zien we niet in waarom Malinwa niet weer een gooi kan doen naar die felbegeerde POI volgend seizoen.

Advertentie