Eind december werd Peter Maes ontslagen bij KRC Genk, zijn opvolger was de onbekende coach “Albert Stuivenberg”. Nu, bijna een half jaar later, is het tijd om de balans op te maken.

Albert Stuivenberg is een 46-jarige Nederlander en is bij Racing Genk bezig aan zijn eerste maanden als hoofdtrainer. Voordien was hij hoofd van de Jeugd bij Feyenoord, assistent bij Racing White Daring Molenbeek en Manchester United en bondscoach van Jong Oranje en Nederland -17. Dat Racing Genk hem aanstelde als hoofdcoach was wel erg verrassend te noemen, maar is de vele kritiek die het bestuur te verwerken kreeg wel terecht?

Volgens ons zeker en vast niet: wij moesten ook wel even spieken wie Albert Stuivenberg nu precies was, maar als je ziet wat hij op zeer korte tijd bij KRC Genk verwezenlijkt heeft, mag je wel stellen dat hij het beter doet dan zijn voorganger. Wij zetten de verzamelde punten van beide trainers even voor jullie op een rijtje.

Peter Maes nam 19 competitiewedstrijden voor zijn rekening tot hij Bij Racing Genk aan de deur werd gezet. In die wedstrijden won KRC 7 keer, speelde het 4 keer gelijk en verloor het 8 keer, dat staat gelijk aan een 25 op 57 (44%). Albert Stuivenberg stond dit seizoen 22 wedstrijden in de dug-out voor Racing Genk. Daarvan won hij 15 wedstrijden, speelde hij 4 keer gelijk en verloor hij slechts 3 keer, goed voor een 49 op 66 of 72%.

Hieruit blijkt dat Stuivenberg het dus veel beter doet dan zijn voorganger, Peter Maes. Deze punten zijn wel enkel van de competitie en je zou dus kunnen zeggen dat Albert Stuivenberg een groot voordeel, het spelen van play-off 2, had. Dat klopt, maar onder Peter Maes werden lang niet alle wedstrijden gewonnen tegen de ploegen uit play-off 2 en daarvan moet je toch zeker winnen als je meestrijdt voor een plek bij de top 6 of meer.

Het lijkt er dus op dat het bestuur van Genk de juiste beslissing heeft genomen. Bovendien zou Racing Genk de kern volledig samenhouden om het doel te hebben om in de top 3 te eindigen. Wij verwachten alvast dat KRC Genk een mooi 30ste seizoen zal beleven .

Advertentie