Kenneth Otigba gaat SC Heerenveen deze zomer definitief verlaten. Hij heeft een contract getekend in Hongarije, het land waar hij opgroeide, bij Ferencvaros. De verdediger werd afgelopen seizoen al door Heerenveen verhuurd aan het Turkse Kasimpasa SK.

Otigba kwam op 16-jarige leeftijd over van Hongarije naar Nederland. Hij doorliep het laatste gedeelte van de jeugdopleiding van Heerenveen en maakte in 2013 zijn debuut voor de Friese club. De geboren Nigeriaan kwam onder coach Jurgen Streppel op een zijspoor terecht en dus lag een verhuurperiode aan Kasimpasa voor de hand.

Otigba kwam meer dan honderd keer uit voor de hoofdmacht van Heerenveen de afgelopen jaren. De mandekker lag nog tot medio 2018 vast in Friesland, maar tekent nu een contract voor drie jaar bij de nummer 4 van Hongarije, Ferencvaros.

Advertentie