FC Utrecht heeft zich opnieuw weten te versterken in de voorhoede. Deense spits Simon Makienok komt over van het Italiaanse US Palermo. Hij heeft een contract getekend voor de duur van 3 seizoenen.

De 26-jarige spits werd afgelopen seizoen uitgeleend aan het Engelse Preston North End. Daar scoorde de boomlange Deen 3 maal in de competitie en 3 maal in de League Cup. De reden dat hij niet erg trefzeker was, is omdat hij vaak als invaller werd gebruikt. In zijn tijd in Denemarken was de spits wel erg trefzeker en schoot hij de bal 57 keer tegen de touwen in 132 wedstrijden. Dit leverde hem in die tijd uiteindelijk een plek op in het Deense nationale elftal.

Dit is de derde aanwinst in één week tijd voor FC Utrecht. Het wist naast aanvaller Cyriel Dessers ook middenvelder Sander van de Streek aan te trekken. Hoeveel de club uit de Domstad voor Makienok heeft betaald, is niet bekendgemaakt.