Enkele supporters van HFC Haarlem zijn een petitie gestart om opnieuw betaald voetbal in te voeren in hun stad. De club leek al eerder contact te hebben met Red Bull, maar de club kreeg nul op het rekest na het sturen van een e-mail naar de energydrink-gigant. 

Faillissement
HFC Haarlem kon in 2010 geen investeerder vinden die met de club verder wilde, daavoor moest een schuld van 1,8 miljoen euro worden afbetaald. Ook Ajax, waar de club een samenwerkingsverband mee had, wilde niet helpen om het faillissement te voorkomen. De club moest na een bestaan van meer dan 120 jaar haar faillissement aankondigen, werd op 25 januari 2010 bekend.

Petitie
Op de pagina geeft de club aan graag opnieuw te beginnen, maar niet met de steun van de gemeente. Inmiddels zijn er ruim 500 ondertekeningen voor de terugkeer van betaald voetbal in Haarlem. Op de petitiepagina is het volgende te lezen:

Wij Haarlemmers die betaald voetbal terug willen in Haarlem constateren:

  • Dat de wens voor terugkeer van betaald voetbal nog steeds erg leeft in Haarlem;
  • Of Redbull nu wel of niet naar Haarlem wil komen, de wens voor terugkeer van betaald voetbal in Haarlem altijd sterk is geweest;
  • Dat het voor Haarlem, als hoofdstad van Noord-Holland en met de oudste voetbalhistorie van Nederland, passend is als betaald voetbal terugkeert en verzoeken de burgemeester van Haarlem om het voortouw te nemen en zich op alle vlakken en bij alle partners in te zetten voor terugkeer van betaald voetbal in Haarlem

Klik hier om de petitie te ondertekenen!