PEC Zwolle neemt Piotr Parzyszek transfervrij over van De Graafschap. De 23-jarige Poolse spits, met Nederlandse roots, speelde in totaal 4 seizoenen voor de Superboeren. In Zwolle tekent hij een verbintenis voor drie seizoenen. 

Parzyszek had in maart van dit jaar al duidelijk aangegeven dat hij een stap hogerop zou willen maken. De 1.91 meter lange spits speelde afgelopen seizoen 38 wedstrijden in de Jupiler League, daarin wist hij 25 keer het net te vinden en 5 keer een assist te geven. De in Arnhem opgegroeide speler vertrok in de winter van 2014 al naar het buitenland, maar zonder succes. Toentertijd in het Championship spelende Charlton Athletic bood hem de kans hogerop, maar Parzyszek kwam niet verder dan 1 officiële wedstrijd. Na verhuurperiodes aan Sint-Truiden en Randers FC kwam de Pool weer terug bij de Doetinchemmers. Ditmaal hoopt Parzyszek wel potten te kunnen breken bij zijn nieuwe werkgever.

Advertentie