Dagverslag 3 Confederations Cup: Australië 2 – 3 Duitsland

Australië en Duitsland waren de twee ploegen die de openingsspeeldag op dit toernooi mochten afsluiten. Duitsland kon zich geen misstap permitteren tegen het bescheiden Australië, de Australiërs zelf konden zonder druk aan de partij beginnen.
Australië 2 – 3 Duitsland (groep B)

De opstelling

Australië begon met weinig opvallende namen aan de wedstrijd. Ryan (Brighton & Hove Albion FC), Leckie (FC Ingolstadt 04) en Mooy (Manchester City) waren de bekendere figuren.

Duitsland startte met een jonge ploeg aan het toernooi. Draxler (PSG) moest als kapitein de jonge bende op sleeptouw nemen tegen Australië.

Scheidsrechter: Mark Geiger (Amerika)

Wedstrijdverslag

De eerste kans in de partij leverde al meteen een doelpunt op. Brandt legde de bal in de zestien goed af voor Stindl en die schoot op zijn beurt het leer keurig in doel. 0-1 voor Duitsland na 5 minuten spelen. Ook na het vroege openingsdoelpunt bleven de Duitsers de betere ploeg. Schoten van Brandt werden gepareerd door Ryan, een andere goede mogelijkheid werd door Wagner voorlangs getrapt.

Duitsland had de wedstrijd onder controle, tot in minuut 40 Australië voor het eerst een goede aanval in elkaar bokste. De bal kwam via een aantal tussenstations terecht bij Rogic, die kreeg veel ruimte en schoot van net buiten de zestien de gelijkmaker tegen de netten. Lang konden de Australiërs niet genieten van die gelijkmaker, want 3 minuten later beging Luongo een overtreding op Stindl in het strafschopgebied. Een penalty voor Duitslands volgde. Draxler zette zich achter de bal en faalde niet. De Duitsers gingen rusten met een verdiende 1-2-voorsprong.

Meteen na de pauze maakte Goretzka er al snel 1-3 van. Oog in oog met Ryan vond hij eenvoudig de weg naar doel. Even later probeerde Rogic het voor Australië opnieuw met een afstandsschot. Zijn pegel week af, waardoor Leno de bal niet goed onder controle kreeg. Juric was goed gevolgd en tikte in de rebound de 2-3 binnen.

Australië ging op zoek naar de 3-3, maar het waren de Duitsers die nog het dichtst bij een doelpunt kwamen. Werner trof de Paal. Het slotoffensief van een strijdend Australië leverde niets meer op, waardoor de wedstrijd eindige op 2-3.

Een verdiende, maar nipte overwinning voor Duitsland dat in de stand nu evenveel punten telt als Chili.

Rust -en eindstand: 1-2 / 2-3
Doelpunten: 5’ Stindl 0-1, 41’ Rogic 1-1, 44’ Draxler (pen) 1-2, 48’ Goretzka 1-3, 57’ Juric 2-3
Kaarten: Australië: 64’ Sainsbury (geel)
Duitsland: 55’ Goretzka (geel)
Vervangingen: Australië: 45’ Kruse voor Luongo, 71’ Troisi voor Rogic en 87’ Cahill voor Juric
Duitsland: 58’ Werner voor Wagner, 63’ Süle voor Brandt en 78’ Can voor Stindl
Man van de match: Julian Draxler (Duitsland)

Balans

Duitsland pakte, zoals verwacht, de 3 punten tegen Australië en is samen met Chili leider in groep B. Australië en Kameroen verloren beiden hun wedstrijd en tellen 0 punten. Op de volgende speeldag in groep B treffen Kameroen en Australië elkaar en vindt de topper tussen Duitsland en Chili plaats.

Rangschikking groep B

Speelschema (21/06):

Morgen is het rusten geblazen in Rusland. Op 21 juni zijn er twee wedstrijden in groep A:

Rusland – Portugal 17:00u (groep A)

Mexico – Nieuw-Zeeland 20:00u (groep A)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.