TRANSFER: Landry Dimata verlaat KV Oostende en trekt naar Wolfsburg

Landry Dimata is de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis van KV Oostende. De Belgische spits met Congolese roots trekt voor maar liefst 10 miljoen euro naar Wolfsburg. Het was nog maar het eerste jaar op hoog niveau voor Dimata, die een jaar geleden nog te min bevonden werd door Standard. In mei won Dimata de prijs ‘Belofte van het Jaar’.

14 keer vond Landry Dimata dit seizoen de weg naar doel in 34 wedstrijden. Straffe cijfers voor een 19-jarige, die nog maar aan zijn eerste jaar op het hoogste niveau bezig was. Een jaar geleden haalde KVO Dimata voor €600.000 weg bij Standard, waar hij op een zijspoor was beland. Nu, amper een jaar later, wordt Dimata de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis van Oostende en verkopen ze hem met circa 9.400.000 winst door.

Voor de nationale jeugdploegen wist Dimata de goal ook makkelijk staan, 23 keer schoot de Belgische Congolees raak. Dimata zelf heeft ook al op zijn transfer gereageerd. In die reactie was Dimata erg lovend over zijn ex-ploeg KV Oostende. Hij bedankte de club voor de kans om naar de Bundesliga te gaan. Hij beschreef de stap van de Belgische competitie naar de Duitse als een hele grote eer voor hemzelf, en wil het vertrouwen meteen omzetten in prestaties.

KV Oostende haalde al een opvolger in huis voor Landry Dimata. Richairo Zivkovic werd gehaald bij Ajax.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.