Vanmiddag heeft de loting voor de eerste en tweede voorronde Europa League plaatsgevonden. FC Utrecht zal het op 20 juli 2017 in Waalwijk opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Valletta FC – SS Folgore/Falciano. 

Valletta FC, afkomstig uit de hoofdstad van Malta, eindigde dit seizoen op de vierde plaats in de Maltese Premier League. Valletta FC werd 23x landskampioen van Malta en staat daarmee op de derde plaats van het aantal gewonnen titels op het eiland. Valletta FC speelt in het nationale stadion van Malta, wat plaats biedt aan 17.000 toeschouwers. Bekende oud-speler van de club is Jordi Cruijff, de zoon van voetballegende Johan Cruijff.

SS Folgore/Falciano komt uit het dwergstaatje San Marino en werd afgelopen seizoen derde in de Campionato SamMarinese. Voor de voetbalclub uit Serravalle wordt dit het vierde seizoen op rij waarin ze zullen uitkomen in Europa. SS Folgore/Falciano werd in haar geschiedenis 4x kampioen van San Marino. Het speelt haar wedstrijden in het Campo Sportivo di Falciano, wat slechts plaats heeft voor 500 toeschouwers. Waarschijnlijk dient de club uit te wijken naar het nationale stadion van San Marino, het San Marino Stadium, wat maar 200 supporters meer kan ontvangen.

FC Utrecht heeft Europees gezien nog nooit tegen een ploeg uit Malta of San Marino gespeeld. De laatste keer dat FC Utrecht Europees speelde, zorgde het voor een afgang van het Nederlandse voetbal. De Domstedelingen werden uitgeschakeld door het Luxemburgse FC Differdange 03. FC Utrecht zal op 13 juli 2017 eerst een uitwedstrijd spelen, een week later volgt de return in Waalwijk.