Opmerkelijk nieuws vanuit Duitsland: China onder 20 speelt volgend seizoen mogelijk in de Regionalliga Südwest, het vierde niveau in Duitsland. Volgens de Duitse bladen Bild en Kicker is de Chinese voetbalbond in onderhandeling met de Duitse voetbalbond om in te stromen in de Duitse voetbalpiramide. 

Voor het komende seizoen telt de Regionalliga Südwest 19 voetbalclubs, waardoor er een plaats beschikbaar is voor eventueel een 20ste club. De competitie kent een aantal ‘grote’ Duitse verenigingen, zoals 1.FC Saarbrücken, Astoria Walldorf, Stuttgarter Kickers & Kickers Offenbach. Voor het Chinese voetbal zal de mogelijke instroming een goede kans zijn om het profvoetbal daar te verbeteren. Mochten de 19 clubs allemaal hun goedkeuring geven, dan krijgen ze elk een vergoeding van €15.000.

De Regionalliga, bestaande uit de divisies Nord, Nordost, West, Südwest en Bayern, is het vierde niveau in Duitsland. De vijf kampioenen, plus de nummer 2 van Südwest, spelen in play-offs tegen elkaar. Door middel van loting ontstaan er drie wedstrijden, met als kanttekeningen dat de 2 teams uit de afdeling Südwest niet tegen elkaar mogen spelen. De drie winnaars van de play-offs zullen dan het nieuwe seizoen uitkomen in de 3.Liga.

Advertentie