Vitesse wacht al lange tijd op het verzoek van de KNVB voor meer kaarten tegen Feyenoord. Door een aanpassing van de KNVB speelt de landskampioen thuis tegen de bekerwinnaar, terwijl eerder alle Johan Cruijff schaal-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA werden gespeeld. Bekerwinnaar Vitesse eist 4.000 kaarten, in plaats van de 1.200 die in het uitvak passen.

Het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van seizoen 2016-2017 is dus tussen Feyenoord en Vitesse. Door een nieuwe regel van de KNVB speelt de landskampioen thuis en krijgt de bekerwinnaar het uitvak tot haar beschikking. Dit leidt tot onvrede bij de supporters van Vitesse, die voor het eerst in het 125-jarige bestaan een grote prijs wonnen.

Vitesse kreeg voor de bekerfinale ruim 18.000 supporters op de been, dit leidde tot veel verontwaardigde reacties van andere supporters. In het stadion zitten gemiddeld 15.000 supporters, in het uitvak slechts 187 fans, met als dieptepunt de 42 uitsupporters bij Heracles. De capaciteit van De Kuip is 47.500 voor thuissupporters en 1.200 in het uitvak.

De KNVB heeft tot op heden geen reactie gegeven op Vitesse, dat daar al bijna twee maanden op moet wachten.

Advertenties