Er stonden twee wedstrijden in groep B op het programma. Kameroen en Australië namen het in de vooravond tegen elkaar op. De verliezer kon een plek in de volgend ronde vergeten. Later op de avond vond het interessante duel tussen Duitsland en Chili plaats. 
Kameroen 1 – 1 Australië (groep B)

Voorbeschouwing:

Kameroen verloor haar eerste wedstrijd tegen een sterk Chili en moest vandaag winnen om alsnog kans te maken op de halve finale. Ook Australië verloor haar eerste wedstrijd (van Duitsland) en moest winnen om de uitschakeling in de groepsfase te vermijden.

Milorad Mažic (Servië)

Wedstrijdverslag

De eerste helft werd afgewerkt met veel goede wil en veel strijdwerk op het veld. Doelpogingen waren er aan beide kanten, maar gevaarlijk waren deze niet. Beide ploegen leken te gaan rusten met een brilscore, tot in de toegevoegde tijd Aboubakar (Kameroen) werd diep gestuurd. Die kon in eerste instantie niet bij de bal, maar zijn ploegmaat Anguissa wel. Ryan kwam ver uit zijn doel en dat had ook de Kameroener gezien. Met een slimme stifter wist hij de bal langs de Australische goalie in doel te leggen. De Afrikanen mochten gaan rusten met een voorsprong in een teleurstellende eerste helft.

Kort na de pauze was er een goede mogelijkheid voor Djuric om de Australiërs op gelijke hoogte te brengen. In de zestien werd hij goed aangespeeld door Leckie, maar na een mindere controle schoot hij onbesuisd over. Ook Aboubakar liet aan de overkant voor Kameroen een enorme kans onbenut. Kort daarna kreegt Australië een penalty toegekend na een overtreding van Mabouka (Kameroen) op Gersbach (Australië). Miligan zette de elfmeter om, Ondoa zat in de juiste hoek maar kon er net niet bij.

Kameroen, meer bepaald Aboubakar, had nog de beste kansen om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar zijn pogingen ging telkens langs het doel van Ryan.
1-1 werd de eindstand, een resultaat waar beide ploegen niet veel mee opschieten.

Rust -en eindstand: 1-0 / 1-1
Doelpunten: 45 + 1’ Anguissa 1-0, 60’ Milligan (PEN) 1-1
Kaarten: Kameroen: 88’ Siani (geel), 90’ Mabouka (geel)
Australië: 81’ Wright (geel)
Vervangingen: Kameroen: 77’ Toko voor Moukandjo
Duitsland: 65’ Troisi voor Kruse, 70’ Cahill voor Juric en 79’ Irvine voor Rogic
Man van de match: Andre Zambo (Kameroen)

Duitsland 1 – 1 Chili (groep B)

Voorbeschouwing:

Duitsland begon, in vergelijking met speelronde 1, met een ander elftal aan de wedstrijd. Ter Stegen (Barcelona) en Can (Liverpool) startte o.a. in de basis. Ook bij de Chilenen waren er een aantal wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd tegen Kameroen. Sanchez (Arsenal) startte van voor in de spits.
Beide ploegen konden zich bij winst zo goed als zeker plaatsen voor de volgende ronde.

Scheidsrechter: Alireza Faghani (Iran)

Wedstrijdverslag

Chili begon scherp aan de partij en kon via Sanchez na 5 minuten al scoren. Oog in oog met ter Stegen faalde de Chileen niet. Via de paal schoot hij de 0-1 in de kortste hoek binnen. Beide ploegen creëerden nadien veel kansen. Diaz (Chili) schoot wat later in de handen van Ter Stegen. Stindl deed kort daarna hetzelfde aan de overkant. Ook een volgende kopbal van Kimmich (Duitsland) werd door Herrera eenvoudig geklemd. Bij Chili knalde Vargas vervolgens op de deklat.

Kort voor de rust volgde een snelle counter van Duitsland. Can liep heel het veld over en gaf de bal slim mee met Hector. De aanvaller van FC Köln legde op zijn beurt het leer perfect af voor Stindl die vervolgens de 1-1 simpel kon binnen tikken. In het slot van de eerste helft ging ter Stegen nog goed plat op een poging van Sanchez. Een zeer aantrekkelijke eerste helft eindigde op 1-1.

De eerste kans in de tweede helft was voor Chili via een vrij trap. Sanchez krulde de bal maar net over de kruising. Zowel Chili als Duitsland kregen nadien nog een aantal kansen, maar deze waren lang niet zo gevaarlijk als die in de eerste helft. Een minder spektakelrijke tweede helft leverde geen doelpunten meer op, 1-1 was de eindstand. Een correcte score, wat beide ploegen ieder een punt oplevert.

Rust -en eindstand: 1-1 / 1-1
Doelpunten: 6’ Sanchez 0-1, 41’ Stindl 1-1
Kaarten: Duitsland: 20’ Stindl (geel), 60’ Rudy (geel)
Chili: 65’ Sanchez (geel), 80’ Beausejour (geel)
Vervangingen: Duitsland: /
Chili: 71’ Diaz voor Medel, 81’ Rodriguez voor Vargas en 90’ Silva voor Aranguiz
Man van de match: Alexis Sanchez (Chili)

Balans

Doordat de twee wedstrijden telkens op een 1-1-gelijkspel eindigden verandert er niet veel in de stand. De kloof tussen de nummers 3 en 4, Australië en Kameroen, blijft 3 punten ten opzichte van de nummers 1 en 2, Chili en Duitsland. Voor die twee laatste lijkt een plek in de halve finale zo goed als zeker, Kameroen en Australië moeten op de laatste speeldag stunten willen ze alsnog kans maken voor een plek in de volgende ronde.

Rangschikking groep B

Speelschema (23/06 – 24/06):

Morgen vindt er een tweede rustdag plaats.
In groep A wordt overmorgen de laatste speelronde afgewerkt.

Nieuw-Zeeland – Portugal 17:00u (groep A)

Mexico – Rusland 20:00u (groep A)