FC Groningen is erin geslaagd om een groot Japans talent te strikken. De 19-jarige rechtermiddenvelder, die tevens als linkermiddenvelder uit de voeten kan, komt over van het Japanse Gamba Osaka.

De linksbenige speler speelde afgelopen seizoen 9 wedstrijden in de J-League, 5 in de AFC Champions League en 1 in de kwalificatie voor dat toernooi. Daarin scoorde de in Amagasaki geboren tiener 4 keer. Doan is speler van Japan onder 20, waarmee hij een paar weken terug op het WK onder 20 uitkwam. Daarin verloor hij met Japan van, de latere finalist, Venezuela in de achtste finale.

Doan debuteerde al op zijn zestiende voor Gamba Osaka en staat te boek als een van de grootste talenten van het land. Onder andere PSV en Ajax volgden hem ook, maar hij heeft toch voor De Trots van het Noorden gekozen. Doan zal eerst een jaar gehuurd worden van de Japanse club, met een optie tot koop in het huurcontract opgenomen.